nieuws

25 jul 2014, 10:10

Politie: twee aanhoudingen na afloop FC Groningen – Aberdeen

Politie: twee aanhoudingen na afloop FC Groningen – Aberdeen

Het was weliswaar korte tijd onrustig in de binnenstad, maar uiteindelijk viel het volgens de politie allemaal nog wel een beetje mee. Toch zijn er twee mensen aangehouden. Voorafgaande aan de wedstrtijd was het zelfs zeer gezellig op sommige terrassen, zoals hier in de Poelestraat (Foto: Twitter, Petra Brouwer).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft na het Europese duel van FC Groningen tegen het Schotse Aberdeen gisteravond twee mensen aangehouden in het centrum van Groningen. Verder spreekt de politie van een rustige nacht in Groningen.

 

Donderdagmiddag was er korte tijd onrust in het centrum van Groningen toen supportersgroepen van FC Groningen en Aberdeen FC de confrontatie met elkaar zochten. “Er is tien minuten lang geschopt en geslagen, maar de ME en de Bereden Politie kreeg beide supportersgroepen snel uit elkaar”, zegt een woordvoerder van de politie. “Er wordt in de media gesproken over rellen, maar dat is wel heel erg breed uitgemeten.”

 

Na de wedstrijd zijn volgens de politie veel Schotten meteen naar huis gegaan. Een aantal supporters bleef in de stad en vermaakten zich voornamelijk op het Poeleplein. Een aantal FC Groningen-supporters zocht opnieuw de confrontatie, maar ook nu greep de ME snel in. “Het is verder rustig gebleven”, aldus de zegsman.

 

De politie hield twee mensen aan voor belediging. “Het is alleen nog niet eens zeker dat dit ‘voetbal gerelateerd’ was”, zegt de woordvoerder. “Al met al zijn we tevreden over het verloop van de hele dag. Totdat het ’s middags onrustig werd, hing er in de stad een feestelijke sfeer.”