nieuws

02 nov 2014, 11:11

Politie rijdt Groninger (33) klem na diefstal en achtervolging

De politie moest gisteravond alle zeilen bijzetten om een 33-jarige Stadjer, verdacht van diefstal in Heerenveen, aan te kunnen houden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 33-jarige man uit Groningen is gisteravond in Groningen aangehouden na een inbraak in een tankstation op de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen. De man kon worrden aangehouden nadat hij door de politie was klem gereden.

Agenten reageerden op een inbraakmelding bij het betreffende tankstation. Ter plekke bleek dat er daadwerkelijk ingebroken was. Een alerte getuige kon de politie vertellen dat de daders van de inbraak waren weggereden in een grijs bestelauto. Ook wist hij een gedeelte van het kenteken te onthouden.

 

Vlak na de inbraak zagen agenten een soortgelijk bestelauto rijden op de autosnelweg A7 bij Drachten. De bestuurder van het busje negeerde het stopteken van de agenten. Meerdere eenheden van de politie zetten de achtervolging in. Uiteindelijk wisten agenten de auto op de Weg der Verenigde Naties in Groningen klem te rijden en tot stoppen te dwingen.

 

In de auto zat alleen de 33-jarige Stadjer. Ook troffen de agenten een kluis aan in de bestelauto. Het voertuig bleek in juli 2014 in Bakkeveen te zijn gestolen. De eigenaar van het tankstation deed aangifte van de inbraak. Uit zijn bedrijf bleek een kluis te zijn gestolen. De verdachte is in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.