nieuws

19 jul 2014, 15:03

Politie pakt duo op na serie straatroven

De politie heeft vrijdagnacht in het centrum van Groningen twee jongens aangehouden op verdenking van meerdere straatroven. De jongens hebben tijdens hun strooptocht gedreigd met een mes.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 19-jarige Groninger en een 16-jarige jongen uit Winsum beroofden rond 04.50 een 20-jarige man uit Groningen. Hij moest onder bedreiging van een mes zijn telefoon afgeven. Het slachtoffer kon zelf de politie waarschuwen en gaf een gedetailleerde beschrijving van de daders.


De agenten zagen het duo lopen op het Damsterdiep. De 19-jarige Groninger zette het op een lopen. De jongen werd op de Turfsingel ingerekend. De andere verdachte werd ingerekend op het Damsterdiep.

In een rugzak troffen agenten een mes en diverse telefoons aan. De politie verdenkt het duo er ook van dat zij eerder in de nacht op de Leliesingel en de Akkerstraat in Groningen straatroven hebben gepleegd. Ook bij deze straatroven werd gedreigd met een mes. In de Akkerstraat werden twee telefoons van de slachtoffers buit gemaakt.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de straatroven. De verdachten werden in een cel ingesloten en ze worden zaterdag gehoord.