nieuws

24 okt 2014, 15:03

Politie houdt realistische oefening in binnenstad Groningen

Wie vrijdagavond in Groningen komt, moet niet schrikken. Aan het Martinikerkhof, Vismarkt en Akerkhof kan men de Groningse politie dan schijnbaar hardhandig in actie zien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie houdt vrijdagavond namelijk een oefening in de binnenstad van Groningen. Tussen 18.00 en 02.00 uur oefent het Openbare Orde Team (OOT) in een ‘ realistische praktijksituatie’.

 

Het gaat hierbij om oefeningen waarbij een groep mensen in het kader van de openbare orde moet worden verdreven. Politiemensen in burgerkleding verzorgen het tegenspel aan de politiemensen van het OOT, die in uniform opereren.

 

De locaties waar dit zich gaat afspelen zijn Martinikerkhof, Vismarkt en Akerkhof. De omwonenden zijn vooraf per brief geïnformeerd.

 

Deze realistische eindoefeningen zijn een essentieel onderdeel in de training van het OOT. Het opleiden van nieuwe politiemensen voor het OOT zorgt er voor dat zij als team bij dreigende escalaties in het stadscentrum efficiënt en effectief kunnen optreden. Dit team bestaat sinds 2011 en heeft zijn meerwaarde op het gebied van geweld en veiligheid inmiddels bewezen.