nieuws

25 jan 2015, 19:07

Politie Groningen roept volgers via Twitter op ‘niet direct 'n oordeel te vellen’

De politie in Groningen heeft naar aanleiding van het feit dat er zondag in Groningen iemand is omgekomen door politieoptreden een oproep gedaan ‘niet direct 'n oordeel te vellen’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie plaatste zondagavond omstreeks kwart over zeven als Tweet: ‘’Beste volgers, wij vragen van u niet direct 'n oordeel te vellen over wat gebeurd is. Laten we eerst de conclusies vh onderzoek afwachten!”.

De politie denkt dat er vermoedelijk meer mensen door de man met de messen zijn aangevallen in de omgeving vd Ubbo Emmiussingel. De politie vraagt deze mensen via 0900-8844 contact op te nemen. Deze informatie is belangrijk voor het onderzoek en voor eventuele slachtofferhulp.

Vlakbij het museum is een plaats delict gemaakt. De identiteit van de man is nog onbekend. De komende uren wordt nader onderzoek verricht, aldus de politie via Twitter.

De Groningse journalist Theo Sikkema was in de buurt. Hij plaatste bovenstaande foto op Twitter en schrijft daarbij:  “Gebied Groninger Museum afgezet ivm door politie doodschieten met messen zwaaiende man''.