nieuws

31 dec 2014, 15:03

Politie extra alert op ongeregeldheden tijdens oud en nieuw-viering Hoogkerk

Politie extra alert op ongeregeldheden tijdens oud en nieuw-viering Hoogkerk

De politie zal vanavond extra alert zijn op ongeregeldheden tijdens de nieuwjaarsviering in de Groningse wijk Hoogkerk. ‘We hopen zo nieuwe ongeregeldheden in de kiem te kunnen smoren’, aldus een woordvoerster.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De afgelopen dagen kwam het meerdere malen tot confrontaties tussen bewoners van de wijk en de politie. Daarbij werden in totaal negen aanhoudingen verricht.

Afgelopen zaterdag staken jongeren spullen in brand op het Nijverheidsplein in de wijk. De volgende dag werd op het plein opnieuw tot twee keer toe brand gesticht. Agenten die die avond polshoogte kwamen nemen, werden door het aanwezige publiek bekogeld met stenen en (illegaal) vuurwerk.    

Maandag was het, ondanks dat er wederom een vuur werd opgestookt op het Nijverheidsplein, relatief rustig in de wijk. Dinsdagavond ging het echter opnieuw mis. Toen de politie wederom polshoogte kwam nemen omdat er dingen in brand stonden op het plein, werden zij weer met stenen en vuurwerk bekogeld. De ME moest eraan te pas komen om de rust in de wijk te herstellen.

Tijdens de ongeregeldheden van dinsdagavond werden een 17-jarige jongen uit Sauwerd en een 19-jarige Groninger aangehouden. Woensdagochtend hield de politie ook nog een 29-jarige Hoogkerker aan op verdenking van geweldpleging de avond ervoor.

De politie hoopt door extra alert op te treden te voorkomen dat het tijdens Oud en Nieuw opnieuw uit de hand loopt. ‘Als het al vier dagen op rij onrustig is, houdt je er natuurlijk rekening mee dat het opnieuw mis kan gaan’, aldus een woordvoerster. ‘We zullen daarom extra alert zijn in de wijk.’ Ook zal de ME preventief in de wijk aanwezig zijn.