nieuws

01 sep 2014, 12:12

Politie beëindigt ontvoering bij Nieuw Beerta

De politie heeft zondagmiddag tussen Beerta en Nieuw Beerta een ontvoering beëindigd van een 51-jarige man uit Tilburg. Bij de actie bleef het slachtoffer ongedeerd en werden drie verdachten gearresteerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie had donderdag al een melding gekregen van de ontvoering van de 51-jarige man. Er werd losgeld geëist voor het vrijlaten van het slachtoffer. Tijdens een grootschalig rechercheonderzoek leidde het spoor naar Noord-Oost Nederland.

Zondagmiddag maakte een arrestatieteam een einde aan de ontvoering. Het team kwam in actie toen de gijzelnemers met hun slachtoffer in een auto reden op een weg tussen Beerta en Nieuw Beerta. Niemand raakte gewond en het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.

Twee mannen van 29 en 32 jaar uit Alkmaar werden meteen gearresteerd. Een derde verdachte, een 41-jarige man uit Zaandam, werd aangehouden in een woning in Nieuw Beerta. De politie is daar op zoek gegaan naar sporen- en bewijsmateriaal.

De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering. Ze zitten vast en worden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Breda. De politie houdt rekening met een financieel conflict in het criminele circuit. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.