nieuws

06 jan 2015, 13:01

Peter den Oudsten: welkom in Groningen ! - wolkom in Grins !

Peter den Oudsten: welkom in Groningen ! - wolkom in Grins !

Groningen installeert straks haar nieuwe burgemeester.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanmiddag vindt namelijk de officiële installatie plaats van Peter den Oudsten als burgemeester van Groningen. Dat gebeurt in een bijzondere raadsvergadering die om 16.00 uur begint in de nieuwe raadzaal van het Groninger stadhuis.
 

Peter den Oudsten (foto) volgt Ruud Vreeman op die tijdelijk burgemeester van Groningen was. De raadsvergadering met de installatie duurt een uur. Er zijn toespraken van de Commissaris van de Koning Max van den Berg, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Berndt Benjamins, burgemeester van Delfzijl Emme Groot, locoburgemeester Ton Schroor en Peter den Oudsten zelf.

Peter E.J. den Oudsten werd in oktober 1951 geboren in Leeuwarden. Officieel is hij al sinds 1 januari burgemeester van Groningen, maar de installaties geschiedt officiële pas vanmiddag.

 

In 1986 werd Den Oudsten gekozen tot raadslid in de gemeente Leeuwarden, vervolgens was hij daar ook wethouder namens de PvdA.

In 2001 werd Den Oudsten vervolgens benoemd tot burgemeester van het Drentse Meppel en in 2005 tot burgemeester van Enschede.

De installatie wordt live online uitgezonden via de website van de gemeenteraad: www.groningen.nl/gemeenteraad.