nieuws

02 apr 2015, 11:11

Peerd van Ome Loeks kwam op 1 april in Groningen even tot leven - moet het beeld in kleur bijven ?

Peerd van Ome Loeks kwam op 1 april in Groningen even tot leven - moet het beeld in kleur bijven ?

U, en iedereen, had het meteen door: het Peerd van Ome Loeks dat op 1 april kleurrijk op de GIC  prijkte, dat was een 1 april grap. Maar wel eentje die ongekend veel publiciteit opleverde en zo’n 100.000 mensen bereikte !

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meest opmerkelijk: veel lezers vinden dat het paard er met kleur veel mooier uitziet dan in het wit. Velen vinden dat het paard gekleurd mag blijven. We zullen dat doorgeven!

 

Maar wat of wie zat er achter deze 1 aprilgrap?

 

Ere wie ere toekomt: de grap was niet bedacht door de redactie van de GIC.

 

Het idee was afkomstig van Reclamebureau Studio Plakband uit Groningen, in opdracht van Stichting Werkman 2015. Medewerkers van deze studio zorgden er vakkundig voor dat een foto van het Peerd van Omel Loeks van vrolijke kleuren werd voorzien. Kleuren die vroeger veel werden gebruikt door Groningens beroemde kunstenaar Werkman. Hij werd in de laatste oorlogsdagen vermoord, en dat is dit jaar precies 70 jaar geleden.

 

Door middel van de 1 april actie heeft de Stichting Werkman aandacht gevraagd voor de start van het Werkman jaar. De rest van dit jaar zal er ook veel aandacht zijn voor deze kunstenaar, die tot de meest invloedrijke behoort die Groningen ooit heeft voortgebracht.

 

De rest van dit Werkmanjaar zit nog bomvol Werkman gerelateerde events, voor jong en oud. Er komen nog tal van verrassende Werkman campagnes en evenementen aan bod, dit jaar. Het Werkman jaar wil daarmee ook goed laten  zien hoe creatief we in het Noorden des lands zijn.

 

 

 Om op de hoogte te blijven van alle bijzondere evenementen kunnen mensen terecht bij de facebook: https://www.facebook.com/Werkman2015 of bij de website www.werkman2015.nl

 

=======

Meer Gronings nieuws

 

Wilt u de Groninger Internet Courant dagelijks blijven volgen ? Meld u dan nu aan voor onze gratis emailnieuwsbrief, de in Groningen en omgeving steeds beter gelezen Luncheditie.

Wat is nu mooier: een wit, of een gekleurd Peerd?
Wat is nu mooier: een wit, of een gekleurd Peerd?