nieuws

16 jun 2014, 10:10

Openluchtbioscoop van start met vertoning op Grote Markt

Openluchtbioscoop van start met vertoning op Grote Markt

Het buitenseizoen voor film gaat op vrijdag 27 juni officieel van start met de vertoning van ‘Finsterwold’ op  het dak van het Infocentrum op de Grote Markt. De vertoning wordt georganiseerd door Vera Zienema in samenwerking met het Groninger Forum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Finsterworld laat zien dat Duitsland begint los te komen van haar schaamte en schuldgevoel over de Tweede Wereldoorlog. In enkele verhaallijnen die losjes met elkaar zijn verbonden wordt rücksichtslos de Duitse identiteit en het Duitse verleden onder een vergrootglas gelegd. Een brallerige scholier gaat op excursie naar een concentratiekamp, zijn zelfvoldane ouders zijn ondertussen in een enorme SUV op reis naar Frankrijk, en de eenzame grootmoeder krijgt te maken met een pedicure die nogal eigenaardige ingrediënten gebruikt voor de zelfgebakken koekjes die hij voor haar meebrengt. Finsterwold is een film met gitzwarte humor en ironie.

Voordat de film begint is het Zienemaanterras vrij toegankelijk voor een hapje en drankje. De film is Duits gesproken en wordt Engels ondertiteld. Kaarten zijn online en aan de kassa van het Groninger Forum aan het Hereplein te koop.