nieuws

20 jun 2015, 11:11

Onbekende trapt invalide man Kardingerplas in

Een nog onbekende persoon heeft gisteren een invalide man op een scootmobiel het water van de Kardingerplas in getrapt. Volgens de politie was het slachtoffer mogelijk verdronken als hij niet door omstanders uit het water was gered.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De invalide man, een 50-jarige Groninger, stond stil op het fietspad langs de Parkallee omdat dit wegens werkzaamheden korte tijd geblokkeerd was. Ineens werd er van achteren met kracht tegen zijn scootmobiel aangetrapt waardoor deze richting het water reed. De invalide man kneep van schrik in de gashendel in plaats van de rem en reed het water in.

Omstanders hebben de man uit het water weten te halen. Volgens de politie was hij er zonder die hulp waarschijnlijk niet in geslaagd weer aan de kant te komen.

Dankzij de hulp van omstander kwam het slachtoffer er vanaf met enkel een nat pak en een kapotte scootmobiel. Zijn vervoersmiddel was door de tewaterlating dusdanig beschadigd dat reparatie niet meer mogelijk is.

Wie tegen de scootmobiel trapte, is niet bekend. De politie is daarom op zoek naar getuigen van het voorval. Zij worden opgeroepen zich te melden.