nieuws

28 jan 2015, 11:11

OM: Messenzwaaier doodde zichzelf

De 23-jarige messenzwaaier, die zondagavond bij het Groninger Museum door de politie is neergeschoten, is overleden omdat hij zichzelf in zijn hals heeft gesneden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man werd ook door de politie in zijn been geschoten, maar dat heeft geen rol gespeeld bij het overlijden van de man. Het ging om een doorschot en de kogel heeft geen grote bloedvaten geraakt. De man is uiteindelijk overleden door fors bloedverlies, veroorzaakt door twee snijwonden in de halsstreek.  

De rijksrecherche kan nu het onderzoek naar het schietincident afronden. Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats liep vanaf het Groninger Museum richting het Zuiderdiep en had messen in zijn handen. Verontruste omstanders alarmeerden de politie.

Agenten troffen de man op het Zuiderdiep. Zij waarschuwden de man dat hij zijn messen moest laten vallen. Hij gaf hieraan geen gehoor en rende weg richting de Ubbo Emmiussingel. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot. Een omstander probeerde de man nog tegen te houden, waarna hij uithaalde met het mes. Daarop schoten de agenten gericht op de man.