nieuws

20 mrt 2015, 11:11

NS ziet geen muziek in nieuwe piano stationshal

NS ziet geen muziek in nieuwe piano stationshal

Ondanks dat de initiatiefnemers van de actie ‘Een verse #piano050’ voldoende geld hebben ingezameld voor een nieuwe piano in de stationshal, gaat het feest niet door.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

De NS gooide roet in het eten. Ze vinden de nieuwe piano een goed idee, maar willen het instrument buiten op het perron plaatsen. Volgens de NS mag de piano dan ‘af en toe naar binnen gereden worden voor een door de NS georganiseerd concertje’.

Initiatiefnemers Chris Garrit en Hotze Hofstra zijn teleurgesteld. Ze starten afgelopen zondag een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor de piano. De actie bleek een succes, alleen de NS moest nog akkoord gaan. Volgens woordvoerder van de NS, Ineke van Gent, is de piano best leuk, “maar is niet iedereen even positief, de piano zorgt ook voor overlast in de stationshal.”

De deur staat nog een klein kiertje. De NS vragen Hofstra en Garrit om geduld en af te wachten onder welke voorwaarden hun optie uitgewerkt kan worden. Hofstra: “Ook leuk natuurlijk, maar dat was niet het idee van een openbare piano in de stationshal.”

De donateurs worden niet meer gevraagd hun bijdrage voor de piano over te maken. Wel blijven de initiatiefnemers kijken naar andere opties. “We gaan op zoek naar andere mooie plekken in de stad waar een piano neergezet kan worden.”

Waar moet volgens u de nieuwe piano geplaatst worden?