nieuws

31 jul 2014, 13:01

Noordelijke burgemeesters tegen Duitse tol

“Rijden zonder te betalen”, is het motto van Groningse, Drentse en Duitse burgemeesters in het grensgebied. Ze sluiten zich aan bij een protest tegen de invoering van tol voor personenwagens op Duitse wegen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Duitse verkeersminister wil vanaf 2016 tol invoeren op de Duitse wegen. De noordelijke burgemeesters vrezen dat er dan een ‚onzichtbare grens‘ tussen Nederland en Duitsland ontstaat. Nu nog is Duitsland voor Nederlanders een aantrekkelijke en geliefde bestemming, maar door de invoering van tol zal dat behoorlijk veranderen, denken de burgemeesters.

 

Veel Nederlanders kiezen ervoor vlak over de grens te winkelen. De Duitse burgemeesters zijn bang dat Nederlanders hun land in de toekomst massaal links laten liggen. Ze vrezen zelfs voor lege parkeerplaatsen.

 

Burgemeesters Pieter Smit (Oldambt), Janneke Snijder-Hazelhoff (Bellingwedde), Leontien Kompier (Vlagtwedde), Bert Bouwmeester (Coevorden) en Cees Bijl (Emmen) en hun Duitse collega's van Meppen, Papenburg en Lingen hopen op ingrijpen van de Europese Commissie.