nieuws

06 jan 2015, 17:05

Peter den Oudsten officieel nieuwe burgemeester van Groningen

Peter den Oudsten officieel nieuwe burgemeester van Groningen

Peter den Oudsten is dinsdag tijdens een openbare raadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Groningen. Den Oudsten neemt de ambtsketen over van Ruud Vreeman, die sinds het vertrek van Peter Rehwinkel in oktober 2013 waarnemend burgemeester was.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De in Leeuwarden geboren Den Oudsten was sinds 2005 burgemeester van Enschede. Daarvoor was hij vier jaar lang burgemeester van Meppel.

Den Oudsten werd dinsdag officieel geïnstalleerd tijdens een openbare raadsvergadering. Daarbij waren naast de voltallige gemeenteraad ook oud-burgemeesters Hans Ouwerkerk en Peter Rehwinkel aanwezig. Van Oudsten legde in zijn speech de nadruk op de goede samenwerking met het ommeland en de provincie. Over de veiligheid kon Den Oudsten kort zijn: “Ik vind dat er in een stad als Groningen veel moet kunnen, maar veiligheid staat altijd voorop.”

De nieuwe burgemeester wil vooral verbinding zoeken met andere economische regio’s. “Ik denk dat het Noorden erg veel te bieden heeft. Door meer samen te werken kan er een sterke economische kracht ontstaan. Bij alle thema’s is samenwerking van groot belang.”

"Het is mijn politieke overtuiging dat de politiek moet zorgen voor een zorgzaam vangnet. Voor veel mensen die al in armoede leven, wordt het bestaan steeds moeilijker'', zei Den Oudsten.