nieuws

14 jul 2014, 20:08

Nieuw kantoorpand voor uitvoeringsinstantie NAM

De NAM gaat op industrieterrein Fivelpoort in Appingedam een nieuw kantoorpand bouwen voor een nog te vormen uitvoeringsinstantie, die in het Groningse aardbevingsgebied de schade-afwikkeling, versterking van gebouwen en ‘waardevermeerdering’ van de NAM gaat overnemen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Pas in oktober wordt bekend welk bedrijf de uitvoeringsinstantie gaat leiden. Bij de NAM hebben zich 20 bedrijven gemeld die leiding willen geven aan de nieuwe organisatie. De NAM gaat met een selecte groep gesprekken voeren.

De NAM wil graag dat de uitvoeringsinstantie op 1 januari al werkzaam is. “Als we willen dat de nieuwe organisatie dan ook meteen met de schademeldingen en preventieve versterking aan de slag kan, dan moet nu al huisvesting geregeld worden”, aldus Chiel Seinen, woordvoerder van de NAM.

Het nieuwe kantoorgebouw, waar 100 tot 200 werknemers aan de slag kunnen, wordt ongeveer 8000 vierkante meter groot. De NAM heeft besloten tot nieuwbouw omdat er in de regio geen leegstaande panden staan, die geschikt zijn. Het is nog niet bekend hoeveel het nieuwe pand gaat kosten.