nieuws

27 mei 2015, 16:04

Negen schademeldingen na beving Uithuizen

Negen schademeldingen na beving Uithuizen

Bij het Centrum Veilig Wonen zijn na de beving van woensdagmiddag bij Uithuizen negen meldingen van schade binnengekomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De beving van woensdag had een kracht van 2.0 op de schaal van Richter. In eerste instantie werd een kracht van 2.2 gemeld, maar dit werd later bijgesteld naar 2.0.

Het CVW kreeg naar aanleiding van de schok van woensdag één schademelding binnen uit Uithuizen. Uit de gemeente Eemsmond kwamen acht meldingen binnen. Volgens een woordvoerster ging het met name om schade aan muren en pleisterwerk. De zegsvrouw verwacht dat het aantal mensen dat schade doorgeeft de komende dagen verder oploopt. ,,Pas aan het einde van de week hebben we een meer realistisch beeld van de schade die deze beving heeft veroorzaakt. Mensen lopen vaak eerst nog een rondje om het huis voordat ze contact opnemen.”

 

 

Het CVW kreeg woensdag in totaal 91 meldingen binnen. Volgens de zegsvrouw gaat het daarbij om schades die door eerdere bevingen zijn ontstaan. Dergelijke aantallen zijn volgens haar geen uitzonderingen. Het eerste kwartaal van dit jaar kreeg het CVW gemiddeld 700 meldingen per week binnen, stuk voor stuk van eerdere bevingen.