nieuws

24 sep 2014, 16:04

NAM krijgt 188 meldingen waardedaling woning

Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Assen zijn tot nu toe 188 aanvragen binnengekomen van huiseigenaren die compensatie willen voor de waardedaling van hun verkochte woning. Dat meldde de NAM woensdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Taxateurs hebben tot nu toe 112 woningen getaxeerd. De eigenaren krijgen in oktober te horen of en hoeveel de NAM compenseert. Volgens de woordvoerder zijn er nu nog geen bedragen te noemen. Per huis moet eerst worden bekeken of de waardedaling het gevolg is van het risico op aardbevingen in het gebied. Ook wordt de prijsontwikkeling van de woningen vergeleken met huizen in een vergelijkbaar gebied in Nederland waar geen risico op aardbevingen is.

 

De regeling geldt alleen voor particulieren in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum die hun huis na 25 januari vorig jaar voor aantoonbaar minder hebben verkocht. Op die datum maakte minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat de bevingen in Groningen mogelijk zwaarder kunnen worden dan eerder werd aangenomen.