nieuws

14 apr 2015, 17:05

NAM: gevolgen van uitspraak nog onduidelijk

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) kan nog niet zeggen wat de gevolgen zijn van de uitspraak van de Raad van State voor de gaswinning in Groningen. Een woordvoerder van de NAM laat dinsdag weten dat ze gaan bestuderen of er aanpassingen nodig zijn in het operationele proces.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,Vanzelfsprekend respecteren we de uitspraak van de voorzieningenrechter van de Raad van State”, zegt de woordvoerder van NAM. ,,We weten nu aan welke voorwaarden we moeten voldoen.” Volgens de woordvoerder gaat de NAM samen met GasTerra, die het gas verkoopt, en distributeur Gasunie bestuderen welke gevolgen deze uitspraak precies heeft.

De NAM mag in 2015 in het cluster Loppersum maximaal 3 miljard kuub aardgas winnen. In de eerste drie maanden van dit jaar is er al 1 miljard kuub gas gewonnen. Of de resterende 2 miljard kuub aardgas nu uit een andere put wordt gewonnen, kan de NAM nog niet zeggen.

De voorzieningenrechter bepaalde wel dat er nog een kleine hoeveelheid gas mag worden gewonnen om de installaties in werking te houden. Hoeveel dat precies is, kan de NAM ook niet zeggen.