nieuws

01 jun 2015, 14:02

“Investeringen amateursport steken bleekjes af bij miljoenen voor FC Groningen”

“Investeringen amateursport steken bleekjes af bij miljoenen voor FC Groningen”

De Groningse CDA-fractie pleit voor een cofinancieringsfonds voor de amateursport. Helemaal nu het gemeentebestuur zo’n 11 miljoen aan leningen laat doorstromen naar FC Groningen en een groot topsportcentrum wil realiseren. "Bij deze miljoenen steken de investeringen in de breedtesport wat bleekjes af," vindt CDA- fractievoorzitter René Bolle.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De christendemocraten wijzen op het belang van de breedtesport in Groningen stad en willen daarom een cofinancieringsfonds in het leven roepen. Fractievoorzitter René Bolle: "Een cofinancieringsfonds waaruit verenigingen en andere sportieve initiatieven kunnen lenen, maar ook zelf een gedeelte bijdragen om zo gezamenlijk de breedtesport een impuls te geven."

Het fonds zou naast geld ook expertise moeten bevatten, bijvoorbeeld voor voetbalclubs die een fusie ambiëren.

Als voorbeeld noemt het CDA de tennisvereniging LTC Hoogkerk. De club heeft de lang gekoesterde wens om te verhuizen naar sportpark Hoogkerk. Op de nieuwe locatie is groei van het aantal leden mogelijk en er zou een slimme oplossing gevonden kunnen worden voor het nijpende tekort aan kleedkamers op het sportpark. De financiering is echter een probleem.

“Banken staan niet te springen en de gemeente heeft het beleid om niet te investeren in de tennissport. De gesprekken met de gemeente lopen al jaren, maar nog altijd zonder succes. De gemeente heeft de mogelijkheid om vele miljoenen te lenen aan een betaald voetbalclub, dan moet het ook mogelijk zijn om sportverenigingen waar nodig een helpende hand te bieden”, aldus Bolle.

 

Investeringen amateursport steken bleekjes af bij miljoenen voor FC Groningen

Investeringen amateursport steken bleekjes af bij miljoenen voor FC Groningen

37 keer gestemd Bekijk resultaten