nieuws

22 nov 2014, 12:12

Meerstad wordt definitief onderdeel van Groningen

Meerstad wordt definitief onderdeel van Groningen

De nieuwbouwwijk Meerstad, die nu nog binnen de gemeentegrenzen van Slochteren ligt, wordt in 2018 bij de stad Groningen getrokken. Dat zegt gedeputeerde Bote Wilpstra zaterdag in het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Wilpstra zijn de gemeenten Groningen en Slochteren er al over uit dat het bewoonde gebied bij de gemeentelijke herindeling in 2018 bij de stad getrokken wordt. Over het niet bebouwde deel van Meerstad voeren beide gemeenten momenteel nog besprekingen.

Meerstad moest ooit meer dan 9000 woningen gaan tellen, maar de economische crisis gooide roet in het eten. Inmiddels heeft de gemeente Groningen, die hoofdverantwoordelijke is voor het plan, vele tientallen miljoenen euro´s moet afboeken op het nieuwbouwproject. Alleen al aan rente betaalt Groningen maandelijks een miljoen euro.

De verkoop van woningen in het gebied blijft ver achter bij de verwachtingen. Eind september 2013 woonden er nog geen 300 mensen in de wijk.

Het geplande woningaantal is inmiddels teruggebracht tot 6000. Verwacht wordt dat het nog tientallen jaren gaat duren voordat dat aantal daadwerkelijk gehaald gaat worden.