nieuws

14 apr 2015, 16:04

Meerdere schermen tijdens bekerfinale FC Groningen op Grote Markt

Meerdere schermen tijdens bekerfinale FC Groningen op Grote Markt

Duizenden inwoners van Groningen kunnen op zondag 3 mei op de Grote Markt inderdaad live de KNVB bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle volgen op meerdere schermen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het college van B&W heeft vandaag ingestemd met een initiatief daarvoor van de Stichting Evenementen Groningen. Als de FC de beker mee naar Groningen neemt, zal een eventuele huldiging op 6 mei plaatsvinden.

 

Het college rekent op een prachtig voetbalfeest. Niet alleen voor de 18.000 supporters die meegaan naar de Kuip in Rotterdam, maar ook voor de thuisblijvers is er met de grote schermen een mogelijkheid om de wedstrijd gezamenlijk live mee te beleven. Voor en na de wedstrijd zullen verschillende artiesten optreden op de Grote Markt. De gemeente gaat de komende tijd in overleg met de initiatiefnemers de plannen verder uitwerken.

 

Huldiging
 

 

Het college geeft nadrukkelijk aan dat een huldiging direct op 3 mei niet kan. Omdat de wedstrijd in de vooravond wordt gespeeld, is de spelersbus op z’n vroegst pas rond middernacht terug in Groningen. Gezien het bijzondere karakter van 4 en 5 mei, zal de eventuele huldiging op 6 mei zijn. Daarbij worden zoveel bezoekers verwacht, dat dit in de binnenstad niet mogelijk is.
In overleg met FC Groningen kijkt het college naar een geschikte locatie voor de huldiging.