nieuws

10 jul 2014, 10:10

Meer woninginbraken in Oosterpoort, Herewegbuurt en Rivierenbuurt

Het aantal woninginbraken in de wijken de Oosterpoort, Herewegbuurt en Rivierenbuurt in de stad Groningen neemt de afgelopen tijd toe. Dat meldt de Regiopolitie.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de maand juni werd in de drie wijken 19 keer ingebroken. Een jaar eerder stond de teller op slechts twee woninginbraken in de maand juni. De politie onderzoekt alle woninginbraken en houdt de komende periode extra toezicht in de drie wijken.

 


Gebruik het nachtslot

 


In veel gevallen kwamen de inbrekers de woningen binnen via de zogenaamde flippermethode of hengelmethode. Deze manieren van inbreken laten geen zichtbare sporen na aan de buitenzijde van de woning. De genoemde werkwijzen zijn eenvoudig te voorkomen door het nachtslot te gebruiken, ook als u ’s nachts slaapt.
 


Gelegenheid maakt de dief

 


De inwoners van Groningen kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van het aantal woninginbraken. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op je computer, laptop, smartphone of tablet om hem bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren.

 

Op de website


http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners

 


leest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken of ga naar www.123inbraakcheck.nl en test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen.