nieuws

18 mrt 2015, 15:03

Meer gedupeerde Groningers kunnen beroep doen op ‘energiepotje’

Sinds woensdag kunnen ook inwoners van Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde die aardbevingsschade hebben, aanspraak maken op een tegemoetkoming van maximaal 4000 euro. Dat geld moet dan worden besteed aan energiebesparende of -opwekkende maatregelen aan hun huis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tot nu toe konden alleen inwoners van de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer en De Marne een beroep doen op de regeling. Met Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde geldt de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering in elf gemeenten.

 

Huiseigenaren kunnen via de regeling een tegemoetkoming van maximaal 4.000 euro krijgen voor energiebesparende maatregelen. Al 8300 huiseigenaren hebben een aanvraag ingediend.

 

De regeling staat open voor woningeigenaren in de elf gemeenten waar voor minimaal 1000 euro aan aardbevingsschade is vastgesteld door NAM of CVW. Ook mensen die op of na 17 januari 2014 een bestaande woning hebben gekocht of een nieuwbouwwoning opgeleverd hebben gekregen, kunnen een aanvraag indienen.

 

De meeste mensen gebruiken de regeling voor het aanbrengen zonnepanelen. Maar ook dak-, vloer- en gevelisolatie, HR++(+) glas en zonnecollectoren worden vergoed. De lijst met maatregelen is sinds 18 maart uitgebreid. Zo kunnen Groningers nu ook een vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld een pelletkachel of een HRe-ketel.