nieuws

06 mrt 2015, 06:06

Max van den Berg: "NAM harder aanpakken op schadeafhandeling; en LNG terminal in Eemshaven”

Max van den Berg: "NAM harder aanpakken op schadeafhandeling; en LNG terminal in Eemshaven”

Commissaris van de koning Max van den Berg vindt dat de NAM harder moet worden aangepakt op de schadeafhandeling. Het bedrijf moet niet zo zuinig doen over moeilijke schadegevallen. Ook is het goed wanneer er in de Eemshaven een LNG terminal komt, de tweede van Nederland

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De commissaris zegt een en ander in de Ommelander Courant van donderdag. In het artikel zegt Max van den Berg dat de NAM harde zou moeten worden aangepakt.

 

‘Pak door! Er zitten duizenden gevallen in het gebied van mensen van wie de huizen al twee jaar en langer ingettapet staan. Daar wordt steeds over gemillimeterd. Hou daar toch eens mee op neem besluiten.’

 

‘Hou op met juristerij en geef mensen de ruimte. Misschien ben je dan een paar miljoen extra kwijt op het totaal. Wat zegt dat als je hier per jaar ongeveer tien tot twaalf miljard uit de bodem haalt? Wat zegt dat nou op het totaal van de frustraties die torenhoog op blijven lopen?’, aldus commissaris Van den Berg.

 

Volgens hem is inmiddels toch wel tot de rest van Nederland doorgedrongen dat het zo niet door kan gaan met de gaswinning, en dat de gaswinning niet meer omhoog zal gaan.

 

De commissaris vindt dat er op een andere mannier mόet worden omgegaan met de Groninger gasbel. ‘Het idee van een tweede gasterminal in Groningen Seaports en investeren in duurzame energie kunnen daarin van grote betekenis zijn’, aldus de commissaris in de Ommelander Courant van donderdag 5 maart.