nieuws

16 dec 2014, 21:09

Max van den Berg: ‘Minister moet in de herkansing’

De Groningse Commissaris van de Koning, Max van den Berg, vindt dat minister Kamp opnieuw moet kijken naar de aanpak van het verstevigen van woningen. "De minister moet echt in de herkansing." Hij zei dat nadat Kamp zijn definitieve gasbesluit bekend maakte. De vermindering van 3 miljard kuub viel Van den Berg persoonlijk wat tegen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,Als het Staatstoezicht op de Mijnen zegt dat deze vermindering van de gaswinning voldoende is, dan zien we dat als een echte stap. Persoonlijk valt het me wat tegen, maar we gaan eerst het advies van het staatstoezicht naast het besluit van de minister leggen. Dan moet ook duidelijk worden of we via de Raad van State een verdere vermindering gaan afdwingen."

"We hebben de minister wel gezegd dat hij het verstevigen van woningen op een andere manier moet aanpakken", gaat hij verder. "De huidige kille en technocratische aanpak heeft tot dusver niet geleid tot resultaat. De minister moet dan aan de kant van de Groningers gaan staan en samen met ze op gaan trekken om dorpen en steden te vernieuwen."

Eerder deze week merkte de CdK al dat de minister de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Groningen vooralsnog niet onder de aardbevingsgemeenten schaart. "Dat is teleurstellend en we vinden dat hij hier ook naar moet kijken. Hij moet nu echt zijn herkansing pakken, want alleen op die manier wint hij het vertrouwen van de Groningers terug.”