nieuws

08 jun 2015, 07:07

Man probeert huis in Groningen in brand te steken

Een 28-jarige inwoner van Groningen is door de politie aangehouden nadat hij een huis in brand had proberen te steken en ook vol met water had willen laten lopen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft zondagmiddag een 28-jarige Stadjer aangehouden op verdenking van een woninginbraak en poging tot brandstichting. De man had ingebroken in een woning aan de Laurierstraat en had vervolgens het fornuis aangezet en de waterkranen in de keuken en de badkwamer opengezet. Vermoedelijk ligt een conflict in de relationele sfeer ten grondslag aan dit alles.

 

Getuigen hadden gezien hoe de man via een doucheraam een woning aan de Laurierstraat binnen was gegaan. Reden om via 112 de politie te waarschuwen. Agenten gingen naar de woning. Daar was op dat moment niemand thuis. Wel stond het fornuis aan en kwam er veel water uit de kraan in de keuken. Agenten sloten het gas en water af. Vervolgens kwam de bewoonster thuis. Die ontdekte dat er diverse bezittingen van haar waren weggenomen. Tijdens het opnemen van de aangifte zagen getuigen de 28-jarige Stadjer fietsen. Hij was volgens hen de man die had ingebroken. Agenten hielden de Stadjer aan. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.