nieuws

14 jul 2014, 13:01

‘Veerpont tussen Eemshaven en Denemarken, om Duitse tolheffing te omzeilen’

‘Veerpont tussen Eemshaven en Denemarken, om Duitse tolheffing te omzeilen’

‘Maak een veerpont-verbinding tussen Eemshaven en Esbjerg in Denemarken. Reizigers op Scandinavië kunnen daarmee straks mooi de Duitse tolheffing omzeilen, en uit omgekeerde richting ook. Dat zou flink veel inkomsten kunnen opleveren voor de Groningse economie’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat betogen twee van onze lezers die momenteel woonachtig zijn in Zweden, en die dus vaak over de Duitse autobahn moeten als ze naar Nederland gaan. Ze vrezen dat ze straks moeten betalen vanwege de plannen voor een tolheffing, in Duitsland, ‘’mout” geheten.

 

Maar als er veel meer Nederlanders zijn zoals zij, dan zou het wel eens zeer interessant kunnen worden om de Duitse snelwegen te omzeilen door een reisje via een veerpont tussen Denemarken en Eemshaven, aldus Jos en Marg Sparreboom. Zij schrijven ons:

 

 

 

‘Wij hebben een gouden idee, voor als het echt doorgaat.

 

Waarom geen veerpont-verbinding tussen Eemshaven en Esbjerg in Denemarken?  Vaart die boot mooi om al die stomme jarenlange opbrekingen en de tol van Duitsland heen.

Wij denken dat het nu al aantrekkelijk zou zijn, lekker op de luie kont ipv. al dat gedoe in Duitsland’

 

Praat er eens over in Groningen. Het zou investeren in wegen en voorzieningen betekenen, ook in Denemarken. Daar staat tegenover flink veel volk over de vloer, met alle inkomsten van dien.  “

 

Vriendelijke groet uit Zweden, waar het nu even winter is,"

 

Jos en Marg Sparreboom