nieuws

27 mrt 2015, 16:04

Lichten Martinitoren, Aa-kerk en stadhuis gaan uur lang op zwart

Lichten Martinitoren, Aa-kerk en stadhuis gaan uur lang op zwart


De gemeente Groningen dooft zaterdagavond 28 maart om half negen ’s avonds een uur lang de lichten van de prominente gebouwen in de binnenstad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente doet mee aan de wereldwijde actie ‘Earth Hour’ van het Wereld Natuur Fonds. Tijdens Earth Hour doven duizenden organisaties voor zestig minuten de lichten van bekende gebouwen. 

In de Stad Groningen dooft de gemeente naast de lichten van de Martinitoren, de Aa-kerk en het Stadhuis, ook de verlichting van het provinciehuis en de zeven stadsmarkeringen. Hetzelfde geldt voor de verlichting van het grote DUO-gebouw aan de rand van de stad. 

Wethouder duurzaamheid, Mattias Gijsbertsen, roept iedereen op om mee te doen aan de actie. “Duurzamer gedrag begint bij bewustwording. Door mee te doen en een uur je lichten uit te doen, geef je met al die andere miljoenen mensen aan dat je het belangrijk vindt om je in te zetten voor de aarde.”

De voorgaande jaren gingen in het kader van de actie de lichten al uit bij wereldberoemde gebouwen als de Sint Pieter in Rome, het Opera House in Sydney en de Piramides van Gizeh. In Nederland doofde men al eerder het licht van de Domtoren, de Euromast en het Vredespaleis. 

De actie ‘Earth Hour’ is te volgen via Facebook, Twitter en YouTube.