nieuws

09 jul 2014, 08:08

Lentis zet nieuwe website in voor snelle informatie en hulp bij psychisch probleem

Lentis, met onder met vestigingen in Groningen en Zuidlaren, heeft een nieuwe website ontwikkeld om mensen snel informatie te bieden die hulp zoeken bij psychische problemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wie denkt een psychisch probleem te hebben, kan hier via de nieuwe website van Lentis snel en gemakkelijk een antwoord op vinden. De zorginstelling voor geestelijke gezondheidszorg heeft onlangs een nieuwe site gelanceerd, waar onder andere ervaringsverhalen en informatie over psychische aandoeningen te vinden zijn. De site is ontwikkeld met hulp van cliënten en ex-cliënten.De sites die zijn vernieuwd zijn die van Lentis Volwassenenpsychiatrie, de zorggroep Dignis (verpleging en verzorging van ouderen en thuiszorg) en de zorggroep Jonx (jeugd ggz en autismehulpverlening).Ervaringsdeskundige Lucien Kampijon heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van de nieuwe website. “Het zijn mooie, rustige websites geworden waarop je gemakkelijk vindt wat je wit weten als je klachten of vragen hebt. Bij de informatie over psychische klachten en stoornissen staat direct waar je terecht kunt met je vragen om advies en hulp. Ik vind het ook belangrijk dat er op de website praktische tips staan over wat je zelf kunt doen”, zegt Kampijon. Ook aan de ervaringsverhalen die op de site staat, kan men volgens Kampijon veel hebben.

 

De nieuwe websites worden voortdurend aangevuld met nieuwe mogelijkheden en informatie. Zo kunnen cliënten binnenkort via ‘Mijn Lentis’ hun dossier inzien en steeds meer onderdelen van de behandelingen ook online volgen.

 

Met de nieuwe websites biedt Lentis meer service aan professionals. Dat doet Lentis onder andere door op een eenduidige manier informatie te bieden over relevante onderwerpen en ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg. Veranderingen in de GGz zorgen ervoor dat gemeenten, huisartsen en ketenpartners andere vragen krijgen, denk hierbij aan de WMO of eTriage.

Link Video:

https://www.youtube.com/watch?v=VL5qz8fenzY&feature=youtu.be