nieuws

06 jun 2015, 13:01

Jumbo en Euroborg in Groningen ontruimd na dreigingsmelding

Jumbo en Euroborg in Groningen ontruimd na dreigingsmelding

De Jumbo aan de Boumaboulevard in Groningen is zaterdag aan het begin van de middag op last van de Groningse politie ontruimd.Dat gebeurde na een dreigingsmelding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is al de derde keer ij korte tijd dat er geweld is tegen de Jumbo. Een keer werd er een explosief gebruiikt die niet af ging, maar ene tweede keer was er glasschade.

 

Vanwege de dreiging bij Jumbo Boumaboulevard werd de parkeergarage afgesloten, en de Euroborg ontruimd, zo meldt OOGTV.

 

Volgens de politie zou er een dreigend telefoontje zijn binnengekomen bij de supermarkt. Onbekend is wat precies de strekking was van de dreiging. 

 

De politie heeft een team grootschalig onderzoek (TGO) geformeerd om achter de identiteit van de bommenlegger te komen. 

 

Er is een discussie op gang gekomen over de vraag waarom de politie niet al beelden van een verdachte die door een beveiligingscamera was vastgelegd,  heeft vrij gegeven.  De politie meldt via Twitter "We proberen de kwaliteit van de beelden te verbeteren voor zo groot mogelijke kans op herkenning van de verdachte." ""We kijken nu of we zsm met beelden van verdachte kunnen komen".

Periscope

Een toevallig passerende woordvoerder van het Martiniziekenhuis Groningen, Rianne Schuurman, had toevallig Periscope op haar telefoon gedownload. Daardoor kon ze live beelden uitzenden, die vanuit het hele land werden bekeken.