nieuws

04 jan 2015, 11:11

Jongen (18) door zes Groningers mishandeld

Een jongeman van 18 uit Wagenborgen is gisteren ernstig mishandeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Regiopolitie heeft afgelopen nacht in vier plaatsen in de provincie Groningen zes verdachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen een 18-jarige jongen uit Wagenborgen.

De verdachten – in leeftijd variërend van 17 tot 20 jaar – zijn afkomstig uit Noordbroek (3x), Groningen, Froombosch en De Groeve. Zij zouden 18-jarige man in Wagenborgen hebben mishandeld. Dat meldt de Regiopolitie Noord-Nederland.

Het slachtoffer had met meerdere personen van het zestal onenigheid gekregen. Vervolgens kreeg hij volgens eigen zeggen meerdere vuistslagen in zijn gezicht. Bij de mishandeling op de Hoofdweg in Wagenborgen werden door het slachtoffer en getuigen enkele wapens gezien. Toen de verdachten na het geweld weggingen, werden de kentekens van twee auto’s genoteerd.

Deze informatie leidde uiteindelijk naar een woning in Noordbroek. In het pand troffen agenten de zes verdachten aan. Allen werden direct ingerekend voor betrokkenheid bij het geweldsincident. In de woning en in één van de auto’s troffen de agenten diverse wapens aan. Zo werden een mes, fietsketting, koevoet, knuppel, wapenstok en een bivakmuts in beslag genomen.

Het slachtoffer heeft al aangifte van het geweld gedaan. Hij liep kneuzingen op in zijn gezicht. De verdachten worden over het geweldsincident en de aangetroffen wapens gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.