nieuws

29 okt 2014, 08:08

Jarig Groninger Museum viert feest

Jarig Groninger Museum viert feest

Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat het Groninger Museum officieel geopend werd. Het jarige museum is de hele dag gratis toegankelijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen 20 jaar werd het kleurrijke gebouw van het Groninger Museum door bijna 4 miljoen mensen bezocht. Er kwamen zelfs zoveel bezoekers dat het museum in 2010 een flinke, gedwongen opknapbeurt kreeg.

 

Omdat het museum precies vandaag 20 jaar bestaat zijn er allerlei activiteiten. Er is muziek van het Prins Claus Conservatorium, conservatoren geven rondleidingen en er is een open familie-atelier. ’s Avonds is er een groot feest met een concert van Ellen ten Damme & het Noordpool Orkest en optredens van singer-songwriter Douwe Bob en van de hiphopgroep GAMEBOYZ. In het Coop Himmelb(l)aupaviljoen wordt de tentoonstelling Fantasy Island geopend.
 


Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het gebouw, interviewde journalist Karin Sitalsing tientallen betrokkenen bij de bouw in 1994. Deze interviews zijn verschenen in een boek dat verkrijgbaar is in de museumwinkel.