nieuws

30 sep 2014, 10:10

Nog steeds kookadvies voor inwoners Ter Apel

Inwoners van het Groningse Ter Apel moeten hun kraanwater eerst koken voordat ze het gebruiken. Dat meldt het Waterbedrijf Groningen. Het advies blijft in ieder geval tot begin van vanavond van kracht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maandag kwam uit regulier onderzoek naar voren dat het water niet aan de normen voldoet. Om elk risico uit te sluiten gaf het Waterbedrijf daarom een preventief kookadvies. Dat houdt in dat het water voor consumptie drie minuten moet worden gekookt. Dat geldt ook voor water voor koffiezetapparaten en waterkokers, omdat de kooktijd daarvan te kort is. Voor het spoelen van het toilet of het douchen is het drinkwater wel geschikt.

 

Hoewel de eerste onderzoeksresultaten laten zien dat het water aan de eisen voldoet, wacht het Waterbedrijf eerste de herhalingsonderzoeken af. De resultaten worden begin van de avond verwacht.

 

Op één locatie in Ter Apel, de Penitentiaire Inrichting, zijn nog enterokokken aangetroffen. Daar worden nu aanvullende maatregelen getroffen om het leidingnet weer schoon te krijgen.