nieuws

08 aug 2014, 08:08

Infomarkt voor aankomend studenten

Aankomende maandag, de eerste dag van de KEI-week, vindt op de Vismarkt de informatiemarkt voor nieuwe studenten plaats. De gemeente Groningen, Brandweer Groningen, Politie, GGD Groningen en de DUO (Studiefinanciering) hebben een gezamenlijk stand van zes kramen met het thema ‘Veiligheid’.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het kader van brandveilig wonen, lokt Brandweer Groningen de nieuwe studenten in een tent, om ze er vervolgens weer uit te roken. Op deze ludieke wijze worden zij geconfronteerd met het grootste gevaar bij brand: rook. De nieuwe studenten krijgen voorlichting hoe ze zelf gevaren in hun studentenhuis kunnen voorkomen.
 

Ook is er op de markt informatie over veilig met geld omgaan, een veilige buurt en een veilig leven. Het gaat bijvoorbeeld over uiteenlopende onderwerpen zoals de vergaande consequenties als je een fiets heelt, het voorkomen van schulden, veilig vrijen en veilig reizen.
 

Als studenten vijf vragen over deze onderwerpen beantwoorden aan de hand van een stempelkaart, ontvangen ze altijd een prijs met een draai aan het Rad van Stad. Dit kan gaan om een degelijke tweedehands fiets, een spaarpot, bandenplakset of gratis entree voor schaatsen of zwemmen in Kardinge. Daarnaast maken acht studenten kans op een extra prijs: een VIP arrangement met de burgemeester in de SkyBox van de gemeente Groningen bij de competitiewedstrijd FC Groningen – Heracles op 17 augustus in de Euroborg.