nieuws

25 jan 2015, 21:09

Identiteit messenzwaaier nog niet bekend

Identiteit messenzwaaier nog niet bekend

De identiteit van de man die zondag is overleden na te zijn beschoten door de politie is nog niet bekend. Volgens de politie kwam de man verward over. Er zijn geen omstanders gewond geraakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de politie was zondagmiddag rond half zes een melding binnengekomen dat een man met twee grote vleesmessen liep te zwaaien tussen het Centraal Station en het Groninger Museum. Hij sloeg wartaal uit en probeerde mensen neer te steken.

 

Bij een achtervolging door agenten werd een waarschuwingsschot gelost, waar hij niet op reageerde. Daarna werd gericht op de man geschoten. Hij kwam in het water bij het museum terecht. Toen agenten hem uit het water haalden, bleek hij te zijn overleden. Reanimatie mocht niet meer baten.

 

Het is nog onduidelijk of de man aan de politiekogel is overleden. Zijn lichaam lag zondagavond nog bij het museum, waar nog sporenonderzoek werd gedaan.

 

De politie vraagt mensen die door de man zijn bedreigd, zich te melden. Dat kan van belang zijn voor het onderzoek en voor eventuele slachtofferhulp.

 

De twee agenten die bij het schietincident waren betrokken, zijn opgevangen op het politiebureau. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak, zoals gebruikelijk bij vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met ernstig letsel of de dood tot gevolg.

 

Foto: Theo Sikkema