nieuws

12 okt 2014, 10:10

Half Groningen in de stress: vanmiddag start 4Mijl

Half Groningen in de stress: vanmiddag start 4Mijl

Half Groningen verkeert zondagmorgen in een lichte, maar niet onprettige staat van opwinding. Vanmiddag gaat de 4 mijl van start. Er zijn maar liefst 21.000 deelnemers aan wat inmiddels een van de grootste hardloopevenementen van Nederland is geworden. Met een bevolking van 200.000 betekent dit dat bijna tien procent van de Stadjers mee zou lopen. Maar er komen natuurlijk ook veel lopers uit de regio. Maar toch is het niet teveel gezegd dat voor een aanzienlijk deel van de Groningse bevolking deze zondag in het teken staat van de 4 Mijl: als loper, toeschouwer of medewerker. De GIC, waarvan een deel van de redactie ook meeloopt, wenst iedereen zometeen een prachtige loop met een mooie tijd ! (Foto: www.sportgroningen.com)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het weer is vandaag in elk geval perfect: niet te warm, niet te koud en geen regen.

 

Om 13.30 uur verricht Mariska Sloot, wethouder sport gemeente Haren, het startschot. De organisatie van de 4 Mijl wenst iedereen veel succes en plezier tijdens de 28e editie.

 

Nieuw 4 Mijl lied


De Groningse band Nuchter heeft speciaal voor de 4 Mijl een lied geschreven. De band Nuchter bestaat inmiddels vijf jaar . Op zondag 12 oktober speelt de band zelf in het startgebied in Haren op hoek van de Kerklaan/ Oosterweg tussen 12.00 uur en 14.30 uur.


Gezondheidsstraat


Op de Westerkade wordt jaarlijks de Gezondheidsstraat georganiseerd. De Westerkade ligt in het uitloopgebied van de 12.000 recreantlopers en is een van de punten waar deelnemers en toeschouwers elkaar treffen. Het doel van de Gezondheidsstraat is het in aanraking laten komen van deelnemers en bezoekers, met organisaties die te maken hebben met sport, lifestyle en gezondheid. Dit jaar wordt de Westerkade bezet door Sjeu Smoothie, fysiotherapie en de 4 Mijl merchandise. Een DJ van DJ Event is aanwezig en er staat tevens een groot scherm waar de live uitzending van de 4 Mijl te volgen is op RTV Noord.

Komen vrienden, familie en kennissen jou aanmoedigen tijdens de 4 Mijl? Op de website<http://mailingtool.iwink.nl/webapp.php?rh=viewlink&url=http%3A%2F%2F4mijl.nl%2Fapp-en-video&mid=80487804&hash=394190> staat speciaal voor toeschouwers een persoonlijke video. Hier vindt men informatie over parkeren, lopers volgen via SMS Service en meer.


Maak een 4 Mijl selfie !Open de app, kies een frame en maak een selfie. Bijvoorbeeld een ‘interview-selfie’ of een ‘finish-selfie’ De meest bijzondere selfie zal door de organisatie  zondag worden gedeeld op facebook!

[https://mailingtool.iwink.nl/inlineimages/mailbox/332/Image/selfie(1).png]