nieuws

22 jul 2014, 09:09

Haatmail voor Nederland-Rusland Centrum in Groningen

Haatmail voor Nederland-Rusland Centrum in Groningen

Het Nederland-Rusland Centrum van de Rijksuniversiteit in Groningen heeft haatmail gekregen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het centrum heeft een verklaring op haar Facebook-pagina gezet waarin het stelt dat het de gebeurtenissen in Oekraine betreurt en dat er volledig onderzoek naar de toedracht moet komen.

 

Het Nederland Rusland Centrum stelt zich  - aldus de website - ten doel om bedrijfs-, overheids- en culturele contacten in de meest brede zin van het woord tussen Nederland en Rusland te entameren, te stimuleren en te begeleiden.

Het NRCe is het initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en de Gasunie om zo contacten tussen het bedrijfsleven en de overheden van Nederland en Rusland te stimuleren en te begeleiden.

 

Het is - zo meldt vanmorgen De Volkskrant - voor het eerst dat het centrum haatmail heeft gekregen. Op de Facebook-pagina van het centrum plaatsten onbekenden de naam en adres van Maria Poetin, de in Nederland woonachtige dochter van president Poetin. Die naam was vanmorgen niet meer zichtbaar.

==========================

Hieronder de verklaring op de Facebook pagina:

 

 

Verklaring t.a.v. de vliegramp vlucht MH17 in Oekraïne

21 jul

De 283 inzittenden en 15 bemanningsleden van Malaysia Airlines vlucht MH17 die op 17 juli jl. ten gevolge van het vliegtuigongeluk in Oost-Oekraïne zijn gestorven zijn zeer waarschijnlijk slachtoffer geworden van het conflict in Oekraïne. Hun dood was onnodig en mocht het vliegtuig daadwerkelijk zijn neergehaald zelfs schandelijk. Het Nederland-Rusland Centrum betreurt deze gebeurtenis; allereerst verdienen alle nabestaanden, vrienden en bekenden van de slachtoffers onze medeleven en blijk van steun bij de verwerking van hun verlies. Dat geldt in het bijzonder voor de Faculteit Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, wiens gastvrijheid wij genieten voor onze huisvesting. De Faculteit Medische Wetenschappen heeft met de dood van studente Geneeskunde Emma Essers een groot verlies te betreuren.

Het Nederland-Rusland Centrum veroordeelt alle vormen van geweld tegen onschuldige burgers in het gewapende conflict in Oekraïne en vindt daarom dat de onderste steen boven moet komen. Té veel is op dit moment nog onduidelijk over de daadwerkelijke toedracht van dit dodelijke incident. Wij ondersteunen daarom de uitspraken die door de Nederlandse regering bij monde van Minister President Mark Rutte en Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans zijn gedaan: er moet een onafhankelijk onderzoek komen en onderzoekers dienen ongehinderde en vrije toegang te krijgen tot de rampplek. Nabestaanden hebben het recht om op een waardig afscheid te nemen van hun dierbaren. Daarom moet er op een fatsoenlijke manier worden omgesprongen met de stoffelijke overschotten en persoonlijke eigendommen van slachtoffers en dienen deze zo spoedig mogelijk te worden gerepatrieerd.

Mocht na grondig en gedegen onderzoek blijken dat het vliegtuig daadwerkelijk is neergehaald dan is hier sprake van een misdaad en een duidelijke schending van het (inter)nationaal recht. De verantwoordelijken moeten zich dan overeenkomstig met internationaal geldende normen verantwoorden in een eerlijk proces. Alleen zo kan de nagedachtenis aan de slachtoffers eer aan worden gedaan.

 

=====

REACTIES DIE VANMORGEN STONDEN ONDER BOVENSTAANDE VERKLARING:

 

 

Only a dead PUTIN in 2015 Wij zullen uw vereniging met grote aandacht blijven volgen.

 

Hans van der Meulen Bepaalde individuen die zich af reageren zijn vooral zielig en ontbreekt het aan elke vorm van objectiviteit..

Ilker Efe U vergeet wel heel veel dingen te vermelden, zoals de wapens die zijn geleverd door Rusland. Rusland die de rebbelen ondersteunt. Rusland die het bewijs inmiddels vernietigd heeft. Dus als ik u was zou ik maar opnieuw een verklaring schrijven !

Koen van Lieshout "Mocht na grondig en gedegen onderzoek blijken dat het vliegtuig daadwerkelijk is neergehaald..." Wat?!

Dennis Amsterdam: deze university moet meteen opgedoekt worden,zo niet dan is dit je l...andgenoten gruwelijk in de steek laten,onthou dat,het is niet te accepteren als jullie door gaan met deze schurkenstaat.