nieuws

03 mei 2015, 20:08

Grote Markt ontploft na bekerwinst

Grote Markt ontploft na bekerwinst

Vele duizenden Groningers op de Grote Markt in Groningen sprongen een gat in de lucht nadat FC Groningen zondagavond in Rotterdam de KNVB-beker won.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Grote Markt raakte gedurende de bekerfinale steeds voller. De Groningers konden de wedstrijd daar op een groot scherm volgen. Het plein ontplofte bij de twee Groningse goals en na het laatste fluitsignaal.

 

„Boeren! Boeren!”, schalt het over het bomvolle plein als FC Groningen de beker krijgt uitgereikt van Erwin Koeman. Het Groningse volkslied wordt uit volle borst meegezongen. „Fantastisch dit!”, zegt supporter Peter. Hij komt oorspronkelijk uit Groningen, maar woont nu in Roermond. „Ik ben speciaal voor de bekerfinale naar de Grote Markt gekomen”, zegt hij. „Ik wilde dit meemaken. De sfeer is top. Het is gewoon echt heel bijzonder dat je als provincieclub zo'n prijs wint.”

 

De 12-jarige Damian staat naast hem op de hossende Grote Markt met zijn Groningen-sjaal om. „Iedereen is blij. De sfeer is echt heel goed. Ik kon niet naar de Kuip, maar ik ga nu zeker naar de huldiging”, aldus de jonge supporter.

 

Bert, Meilof en Vicky roemen de sfeer tijdens de wedstrijd. „Tot de eerste goal was het nog rustig, maar daarna ging het dak eraf”, zegt Bert. „Nu is het één groot feest!“

 

En de dj zet een nieuw nummer in. „We are the champions”, zingen de duizenden. De Grote Markt viert feest en dat zal nog tot in de late uurtjes gaan duren.