nieuws

28 okt 2014, 14:02

Grote brandoefening horeca Grote Markt Groningen

Grote brandoefening horeca Grote Markt Groningen

In diverse horeca-zaken in de Groningse binnenstad is zojuist een bijzondere oefening van de brandweer begonnen. (Foto: Twitter, Henk Tammens)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nadat de Regiopolitie Groningen vorige week uitvoerig kon oefenen in de binnenstad, is het nu aan de Groningse brandweer. De Brandweer Groningen houdt namelijk een grote oefening in verschillende horecalocaties aan de zuidzijde van de Grote Markt in Groningen. Drie ploegen uit de stad Groningen oefenen hier samen met politie, ambulance en bedrijfshulpverlening van diverse horecagelegenheden. De oefeningen vinden plaats van vandaag, dinsdag 28 oktober, tot en met donderdag 30 oktober.  Een en ander meldt brandweer op haar website (www.brandweergroningen.nl)


De oefeningen duren van 13.30 uur tot uiterlijk 15.00 uur. Tijdens de oefening zijn er brandweervoertuigen en personeel van de brandweer zichtbaar op de Grote Markt. De brandweer maakt geen gebruik van sirenes en zwaailichten en doet er alles aan om elke vorm van overlast te beperken.


Brandweer Groningen wil expert zijn en blijven op het gebied van brandpreventie en –bestrijding. Daarom oefenen we regelmatig. Het doel van deze oefening is het vergroten van vaardigheden en het opdoen van praktijkervaring in redding en brandbestrijding.

Groningen Veilig


De oefening sluit goed aan bij Groningen Veilig. Dit is de titel van de maand van de Veiligheid in oktober. De Maand van de Veiligheid informeert de Stadjers over de thema’s Veilig Wonen (brandpreventie, inbraakpreventie en veilig verkeer), Veilig Ondernemen, Veilig Vrijen en Veilig Drinken.