nieuws

10 sep 2014, 15:03

Grote brand verwoest vishandel Lauwersoog

Grote brand verwoest vishandel Lauwersoog

Een zeer grote brand heeft woensdag een vishandel in het Groningse dorp Lauwersoog verwoest. Een naastgelegen restaurant liep grote schade op. Dat meldt de brandweer woensdag.

Foto: Leo Bouma

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brand ontstond woensdag rond 10.00 uur in het oude gedeelte van het pand, waar de vishandel zat. Al snel bleek dat het bedrijf niet meer te redden viel. De brandweer probeerde het naastgelegen restaurant te behoeden voor de vuurzee, maar in de middag sloeg de brand toch over.

Rond 5 uur ’s middags werd het sein brand meester gegeven. Bij de brand raakte niemand gewond. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de vishandel volledig verwoest en heeft het restaurant veel roet-, rook- en waterschade.

Mensen in de omgeving werd geadviseerd om deuren en ramen gesloten te houden en uit de rook te blijven. De weg vanuit Groningen naar Lauwersoog is op zo’n 10 kilometer afstand van het dorp lange tijd afgesloten geweest.

De brandweer is nog zeker de hele avond bezig met nablussen. De politie kan daarna onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Foto: Leo Bouma
Foto: Leo Bouma
Foto: Leo Bouma
Foto: Leo Bouma