nieuws

22 nov 2014, 12:12

Kentekencontrole levert Justitie en Belastingdienst duizenden euro’s op

Kentekencontrole levert Justitie en Belastingdienst duizenden euro’s op

De politie heeft vrijdag rondom het Julianaplein in Groningen een grootscheepse controleactie gehouden met automatische kentekenscanners. Daarbij werden duizenden euro´s aan achterstallige boetes en belastingen geïnd en 13 auto’s in beslag genomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie had rond het Julianaplein, het drukste verkeersknooppunt van de stad, meerderde vaste en mobiele kentekenscanners opgesteld. Deze koppelden de nummerplaten van passerende auto’s aan de databanken van Justitie en de Belastingdienst om te zien of de eigenaar nog schulden had openstaan.

Als dat het geval was, werden de automobilisten door motoragenten naar een parkeerplaats bij de Hereweg geleid voor controle. Daar konden de wanbetalers hun schulden direct voldoen. Waren zij daartoe niet in staat dan werd hun auto in beslag genomen.

In totaal wist de politie 6200 euro aan uitstaande boetes te innen. De Belastingdienst wist 7000 euro aan achterstallige betalingen te incasseren. In totaal werden 13 auto’s in beslag genomen.

De politie schreef verder bekeuringen uit voor het rijden zonder verzekering, het rijden zonder geldig rijbewijs, verlopen APK en het ontbreken van een juiste kentekenplaat op een aanhanger.

Een 33-jarige man uit Nieuwe Pekela werd aangehouden voor het rijden onder invloed van softdrugs. Hij bleek daarnaast niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Daarbovenop werd de wagen waarin hij reed ook nog eens in beslag genomen, omdat deze eigendom bleek van een bedrijf met een belastingschuld.