nieuws

18 jun 2014, 12:12

Groningse wethouder vreest gehoorschade bij hele generatie jongeren

De Groningse wethouder Matthias Gijsbertsen is onder de indruk van de uitkomsten van het GGD-onderzoek naar gehoorschade. Hij vreest dat straks een hele generatie niks meer kan horen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 ‘Als we nu niets doen, hebben we straks een generatie waarvan een groot deel niks meer hoort.’

 

Komende vrijdag is er in Groningen een symposium over gehoorschade.

 

Wethouder Gijsbertsen: ‘’Ik vind het belangrijk dat we aan de voorkant bewust worden van de risico’s op gehoorschade. Ook ben ik benieuwd wat de deskundigen zeggen hoe je gehoorschade door harde muziek kunt voorkomen. Het symposium brengt iedereen bij elkaar die daar iets in kan betekenen.’

 

 

Jaarlijks komen er minimaal 22.000 jongeren bij met blijvende gehoorschade door te harde muziek. Dit komt voornamelijk door te harde muziek van MP3-spelers, andere audioapparaten, concerten of in discotheken bij het uitgaan.

 

Symposium

 

Wat is mogelijk om gehoorschade onder jongeren te voorkomen? Kunnen onze jongeren nog genieten van muziek zonder piep? Vrijdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur vindt in de Oosterpoort de aftrap plaats voor werkbare maatregelen tegen gehoorschade. Het symposium is bedoeld voor horeca, onderwijs, studentenverenigingen, evenementenorganisatoren, jongerenwerk, detailhandel, bestuurders van gemeenten, brancheverenigingen en andere geïnteresseerden.