nieuws

30 sep 2014, 16:04

Groningse wethouder voelt beving in Stadshuis; ‘Zo hevig nog nooit gemerkt’

Groningse wethouder voelt beving in Stadshuis; ‘Zo hevig nog nooit gemerkt’

,,Het speeltuingebouw kraakte er over”, twitterde dinsdagmiddag een vrouw uit Groningen. Op sociale media regent het reacties van mensen die de aardbeving in Groningen hebben gevoeld. Scholen, het Provinciehuis, het Stadhuis, het UMCG en kantoren: volgens berichten op Twitter stonden ze massaal te trillen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook in het gemeentehuis van Bedum werd de beving gevoeld. Wethouder Jan-Willem van de Kolk spreekt van een ,,flinke opdoffer”. Volgens hem is inmiddels begonnen met het inventariseren van de schade.

 

Op het moment van de beving was het college van B en W van Groningen net aan het vergaderen. Wethouder Paul de Rook twitterde vlak na de beving: ,,Aardbeving duidelijk voelbaar op het Stadhuis in Groningen. Zo hevig nog niet gevoeld. Hoop dat alles en iedereen heel is gebleven!''

 

Het winkelend publiek in de binnenstad van Groningen lijkt echter weinig van de aardschok te hebben meegekregen. ,,Aardschok? Niets van gemerkt”, zegt de ene na de andere argeloze bezoeker. Ook aan drie studentes op de trap van het Academiegebouw is de aardbeving voorbij gegaan. ,,Oh, was dat een aardbeving?” reageert een medewerker van de VVV op de Grote Markt. ,,Het rek met tassen ging heen en weer, maar ik dacht dat het een bus was die voorbij reed.”

 

Volgens een woordvoerster van het UMCG is de schok in het hele ziekenhuis gevoeld, maar heeft de bedrijfsvoering er niet onder geleden. De schade wordt nog geïnventariseerd.