nieuws

04 sep 2014, 12:12

Groningse student keert terug van vakantie: studie opgeheven

Groningse student keert terug van vakantie: studie opgeheven

Een Groningse student die fris en fruitig terugkeerde van vakantie en het allerlaatste onderdeel van zijn studie wilde doen, kreeg een onaangename verrassing: zijn studie blijkt te zijn opgeheven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt de Universiteitkrant (ukrant.nl).

 

Volgens het bericht is de student Auke de Vlieger bijna klaar met zijn studie Slavische talen. Het enige dat nog rest is een scriptie, en daarom wilde hij zich in auugustus voor de laatste keer inschrijven voor de studie.

 

Maar die bleek dus te zijn verdwenen. Hij kon niet vinden waar hij zich er op de website voor kon inschrijven en uiteindelijk hoorde hij dat de studie Slavische talen was opgeheven,

 

Hij wist wel dat zijn studie binnen afzienbare tijd zou verdwijnen, ten gevolge van de bezuinigingen binnen de Letterenfaculteit. Maar volgens Auke de Vlieger was hem nooit gemeld wanneer de studie precies zou worden opgeheven.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft hem nu aangeboden af te studeren binnen geschiedenis of Europese letteren of culturen. Dat zou vrij eenvoudig kunnen.

 

Maar daar voelt De Vlieger niets voor.  ‘Op zich is dat geen onredelijk alternatief, maar ik blijf van mening dat ik gewoon recht heb op een bul Slavisch’, zegt hij tegen de Universiteitskrant.

 

Volgens De Vlieger is een bul Slavisch meer waard dan een bul geschiedenis of Europese letteren en culturen.