Nieuws

Groningse SP eist spoeddebat over beloning zorgbestuurders

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen heeft een spoeddebat aangevraagd over de beloning van zorgbestuurders. Dat meldt de fractie in een persbericht.


Leestijd: 1 minuut

De raadsfractie diende al op 19 juni schriftelijke vragen in bij het gemeentebestuur over het onderwerp. Daarin vraagt de partij om een directe aanpak van topinkomens bij zorginstellingen waar de gemeente Groningen een subsidie- of aanbestedingscontract mee aangaat.

De beantwoording van die vragen is door het college van B en W inmiddels drie keer uitgesteld. “Deze passieve houding van het college ten aanzien van de aanpak van topinkomens in de zorg is voor de SP reden om, in de vorm van een interpellatie, een spoeddebat aan te vragen”, aldus de fractie.

Volgens de socialisten is de aanstaande reorganisatie van de zorg een goede gelegenheid om het ‘graaien’ van bestuurders tegen te gaan. “Voor 1 januari 2015 moet de gemeente tal van nieuwe taken uitvoeren op het gebied van de zorg”, zo zegt raadslid Wim Koks. “Bij het afsluiten van deze nieuwe aanbestedingscontracten en subsidierelaties moet een maximum inkomensgrens als voorwaarde worden gesteld."