nieuws

04 nov 2014, 10:10

Groningse politie steeds hipper: nu ook op Instagram

De politie in Groningen wordt steeds hipper. Waren ze eerder al voorloper in het gebruik van Twitter en Facebook, nu gaan ze ook een proef doen met het inzetten van Instagram.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf vandaag is de politie in Noord-Nederland drie maanden lang te volgen op Instagram. Vandaag start namelijk een pilot met Instagram in Noord-Nederland. Eén instagramaccount rouleert twaalf weken lang tussen vier politiemedewerkers met diverse functies. Via het instagramaccount @PolitieNoordNL betrekken ze u bij hun dagelijkse werk.

 

Waarom Instagram?
 

Door via instagram instagram foto's te delen van diverse politiewerkzaamheden krijgen mensen hopelijk een mooi inkijkje in het dagelijkse politiewerk. Daarom is een selectie gemaakt uit 4 herkenbare functies: een jeugdagent, een motoragent, een biker en de politiechef. Dit zijn voor het publiek herkenbare functies met elk hun karakteristieke werkzaamheden. Dit zullen de volgers als het goed is terug zien op het Instagramaccount. Bovendien wil de politie burgers en ondernemers via Instagram betrekken bij de veiligheid in de buurt, om zodoende samen criminaliteit aan te pakken.

 

Waarom een pilot?
 

Het social media platform Instagram is een van de groeiende platformen in Nederland. De politie wil op die social media platformen aanwezig zijn, waarop het publiek zich begeeft. Aan de hand van de pilot wil de politie in Noord-Nederland onderzoeken of Instagram voor de politie een geschikt platform is en op welke manier het inzetbaar is. Aan de hand van kritische succesfactoren wordt de pilot na afloop geëvalueerd. De pilot in Noord-Nederland is de eerste pilot met Instagram binnen poitie Nederland.

 

Introductie via Instagram-account


De proef wordt vandaag via dit nieuwsbericht op politie.nl en via Twitter aangekondigd. Op het Instagram-account zelf worden in de loop van vandaag vijf korte video’s geplaatst, waarop ingegaan wordt op een aantal vragen over de pilot.

 

Motoragent trapt af
 

De eerste politiemedewerker die het Instagram-account een week lang gaat beheren is Niels Hoogma. Niels is werkzaam bij het Team Verkeer in Groningen. Hij is als motoragent en chauffeur van de videoauto regelmatig door heel Noord-Nederland op de weg te vinden. Niels gaat zijn volgers de aankomende week meenemen in zijn werk op de weg. Na Niels volgen nog drie medewerkers: jeugdagent Maurits van de Linde werkzaam in Assen, biker Gersom Veldhuizen werkzaam in Drachten en politiechef Oscar Dros.

Volg @PolitieNoordNL op Instagram: www.instagram.com/PolitieNoordNL