nieuws

19 mei 2014, 11:11

Groningse politie in actie tegen lawaaiige motoren

Het is weer bijna zomer, en voor duizenden motorliefhebbers weer het seizoen om de motor al vast even lekker uit te testen. Maar velen kwamen van een koude kermis thuis want de politie controleerde dit weekend, onder meer op lawaai-overlast. Dat viel tegen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij een grote verkeerscontrole in de Duinkerkenstraat in Groningen werden veel fouten geconstateerd. Met 18 van 20 gecontroleerde voertuigen was wel iets mis. De bestuurders kregen dan ook een bekeuring.

 

Agenten en medewerkers van de RDW hielden zaterdag van 16.00 uur tot 22.00 uur een verkeerscontrole op de Duinkerkenstraat in de stad. In totaal werden 12 motoren en 8 auto’s op de technische eisen gecontroleerd. De agenten schreven 16 bekeuringen uit voor overschrijding van het geluid van de uitlaat, waarvan de hoogste een overschrijding had van 21 decibel.

 

 

Twaalf eigenaren moeten de uitlaat van de auto of motor laten aanpassen. Vervolgens moet een herkeuring van het voertuig plaatsvinden. Daarnaast werden ook nog drie bekeuringen uitgeschreven voor een lekke uitlaat, het voeren van onjuiste verlichting en het ontbreken van spiegels op een motor. Tenslotte vertoonde één van de gecontroleerde motoren zoveel mankementen dat het voertuig eerst gerepareerd moet worden voordat er weer mee mag worden gereden. Hiervoor zal de eigenaar dan eerst wel naar de RDW moeten voor een herkeuring.