nieuws

27 feb 2015, 16:04

Groningse lijsttrekkers doen mee aan verkiezingsdebat van de NOS

Groningse lijsttrekkers doen mee aan verkiezingsdebat van de NOS

De lijstaanvoerders van de Groningse statenfracties van de SP en ChristenUnie vertegenwoordigen de provincie maandag tijdens het verkiezingsdebat van de NOS. Dit melden beide partijen in een persbericht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lijsttrekkers Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) en Sandra Beckerman zullen met lijsttrekkers uit andere provincies in debat gaan over werk en energie. Beide vertegenwoordigers geven aan dat ze hiermee laten zien hoe belangrijk Groningen voor hun is.

Van der Graaf: “Namens de ChristenUnie zal ik het Groningse belang stevig inbrengen.” Hiermee doelt de CU-frontvrouw op de gaswinning. “De bewoners zijn genegeerd en de veiligheid van mesnen moet op de eerste plaats komen. De gasproductie moet per direct worden verlaagd.”

Ook SP-lijsttrekker Beckerman is duidelijk: “De SP wil graag een Groningse vuist maken tegen Haagse onverschilligheid. We kunnen op 18 maart afrekenen met dit kabinet en opkomen voor Groningen. Dit kabinet pakt de Groningers hun veiligheid en zekerheid af.”

Van der Graaf en Beckerman zijn de enige debaters uit Groningen. Andere partijen kozen voor een vertegenwoordiger uit een andere provincie. Het debat is maandag live te volgen bij de NOS.