nieuws

04 dec 2014, 16:04

Groningse jongen (13) na politie-achtervolging en botsing aangehouden

Een 13-jarige Groningse die door de politie na een achtervolging werd aangehouden, heeft zijn ouders heel wat uit te leggen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie hield gistermiddag rond 13.20 uur op de Kapteynlaan, een 13-jarige inwoner van Groningen aanop verdenking van het veroorzaken van een aanrijding en het verlaten van de plaats van het ongeval. Daarnaast reed de Groninger op een bromfiets zonder kentekenplaten en bleek de bromscooter niet verzekerd te zijn.

 

Ook was de verdachte niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs AM. Een motoragent zag de jongen met een meisje op een bromscooter rijden en wilde, omdat het voertuig geen kentekenplaten voerde, de bestuurder controleren.

 

 Plaats verlaten ongeval

Bij het zien van de motoragent ging hij ervandoor. Op de kruising met de Petrus Hendrikszstraat kwam de bromscooter in botsing een 28-jarige fietsster uit Groningen.

Beide bestuurders kwamen met hun voertuig ten val waarna de 13-jarige bestuurder en de passagier ervandoor gingen. De agent wist hem aan te houden in de Oosterhamrikkade. Hij is overgebracht naar het politiebureau en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De bromscooter is in beslag genomen. De vrouw kwam met de schrik vrij maar haar fiets raakte door de aanrijding zwaar beschadigd.